Flamingo's bij Jan Kok
Handelskade by night
Mambo Beach Boulevard
Handelskade
Duiken
Plein Café Wilhelmina - ‘WAAR BURGERS WORDEN GEKROOND EN VORSTEN GEGETEN’
Buy your tickets online
Stage lopen op Curaçao?

Bon Bini op StageInfoCuracao.com, een website gemaakt voor èn door studenten.
 
Het doel is om eerlijke en onafhankelijke informatie te verstrekken aan de huidige en aankomende stagiaires. Op deze site lees je niet alleen over de mooie kant van het eiland, maar ook de andere kant en zul je een eerlijk beeld van het leven op Curaçao krijgen.
 
Kriebelt het bij je om naar een tropisch eiland te vertrekken om daar werkervaring op te doen binnen jouw vakgebied? Het idyllische plaatje waar je weekenden voelen als mini-vakanties? Curacao is hét tropische en leerzame eiland waar je je horizon verbreedt en tegelijkertijd een lekker kleurtje opdoet! Om de voorbereidingen te verlichten is deze website ontstaan met alle eerlijke, nuttige informatie die je nodig hebt om met een gerust hart stage te gaan lopen aan de andere kant van de wereld.
 
Curaçao-banner.jpg
 
Een buitenlandse stage kan een bijzondere ervaring zijn. Je werkt aan je zelfstandigheid en leert een andere cultuur kennen. Je komt in aanraking met nieuwe samenlevingen en verschillende denkwijzes die misschien niet altijd aansluiten met jouw instelling. Uiteraard staat het ook goed op je CV.

Curaçao wordt vaak gezien als een onveilige plek om te wonen en/of stage te lopen. Dit is niet het geval. Natuurlijk is er op Curaçao ook criminaliteit, echter niet meer dan een grote stad in Nederland. Het eiland is klein dus alles wat er gebeurd komt in de media, positief nieuws is over het algemeen geen 'nieuws' waardoor vooral de slechte verhalen jouw en/of jouw ouders zullen bereiken. Wanneer je hier woont en werkt zul je echter merken dat het een mooi en plezierig eiland is om op te leven!


Wat nog te regelen voor je stage op Curaçao?

Voordat het zover is moet je natuurlijk nog een heleboel regelen:

 - Hoe kom je aan een goede stageplek?

- Welke documenten/vergunningen heb je nodig?

- Waar ga je wonen?

- Waar kun je een auto huren?

Het antwoord op deze en nog veel meer vragen kun je vinden op deze website. Laat je ouders deze site ook lezen, zodat zij ook een eerlijk beeld kunnen vormen voordat ze je gaan uitzwaaien.

Like ook gelijk even onze facebookpagina en deel je mening en ervaringen hierop, zodat wij deze site met jullie hulp eerlijk en actueel kunnen houden.

Deze website is momenteel nog deels onder contructie en kan zodoende fouten bevatten, onze excuses hiervoor.

Blijf op de hoogte!

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, speciale studentenacties en meer!

Waarom?

Wij hebben zelf ervaren hoe het is om verkeerd te worden voorgelicht. Op de foto's zag ons appartement er fantastisch uit, in de praktijk bleek het erg klein, vies en in een mindere buurt te liggen. Zodoende deze website waar ALLES opstaat zodat jij dit niet mee hoeft te maken!

Vergeten?

Staat jouw bedrijf, huis of activiteit er niet tussen? Stuur ons hier een bericht zodat we na een basischeck jouw informatie alsnog toe kunnen voegen op deze site.